Com fer aportacions al Fons Cooperatiu?


El Fons Cooperatiu té dues comptes: una amb turutes i una amb euros.


FONS COOPERATIU DE TURUTES:

La seva finalitat és donar vida a les turutes que estan dormides en els saldos dels socis/es, per impulsar projectes d'interés per l'associació, sense necessitat d'haver de generar més massa de turutes.

 

Com es procedeix?

• Pots fer aportacions al Fons Cooperatiu de turutes i recuperar-les quan les necessitis.

 Un cop t’has identificat en el teu compte turutaire, hi ha un icona a la pantalla principal que hi diu APORTACIONS AL FONS COOPERATIU. Cal omplir les dades i Acceptar. Si es fan aportacions a crèdits (a retornar o a fons perdut) per posar en marxa projectes, sortiran del Fons Cooperatiu. A mesura que vagin entrant o sortint tt del FC, aquest anirà augmentant o disminuïnt.

 

 Si un soci/a vol recuperar tot o part de les seves aportacions del FC, pot fer-ho. Si ho fessin molts i el FC quedés en saldo negatiu, no hi hauria problema doncs al sortir del FC i a l'entrar en els saldos dels socis/es, el saldo total seria el mateix, la massa de turutes seria la mateixa.


FONS COOPERATIU D'EUROS o FONS D'EQUILIBRI:


 També pots fer aportacions al Fons Cooperatiu d’euros i a canvi obtens turutes amb un 10% més. 


 Per fer l'ingrés dels euros es pot fer amb una trasferència al compte de l'entitat o directament a l'OCL (Oficina de Canvi Local).


 Les aportacions d'Euros a canvi de turutes en un periode mai podran excedir la quantitat de turutes que es podrien obtenir participant en projectes durant el mateix període.


 També es poden fer donatius d'euros a fons perdut, cal seguir el mateix mètode que els intercanvis, però sense anotar-se les turutes.

 

 La finalitat del Fons Cooperatiu d’euros, és, a mesura que vagi creixent, pagar les despeses mínimes de l'associació i fer microcrèdits sense interessos per projectes de l'ecosistema, amb lo qual estem convertint euros especulatius en euros cooperatius.


VES A PREGUNTES FREQÜENTS