Com fer compensacions (cobraments i pagaments) amb turutes


DES DE LA WEB: (aquestes són les opcions per fer pagaments i cobraments)

>>>>> FER UN PAGAMENT (“jo et pago a tu”):

· Un cop t’has identificat i has entrat al teu compte, si vols fer un pagament has de prémer el botó “pagar”, posar les dades que et demana i quan acceptes et mostra l’operació, i si l’altre part hi està d’acord, ell mateix pot aprovar-la prement el botó “Confirmar”. Si la data de la transacció és d’avui, no cal escriure la data, si és anterior si que la introduirem· Automàticament s’actualitzen els saldos de les dues persones que fan l’intercanvi i les dues reben un email amb la descripció de la transacció.


>>>>> FER UN COBRAMENT O REBRE PAGAMENT (“jo et cobro a tu”) – opció ideal per les botigues/oferents professionals:

· Un cop t’has identificat i has entrat al teu compte, has de prémer el botó “rebre pagament”, introduir les dades que et demana i al final demana la contrasenya de la persona que ha de pagar. Si la data de la transacció és d’avui, no cal escriure la data, si és anterior si que la introduirem. El comprador/a posarà la seva contrasenya i automàticament s’actualitzen els saldos de les dues persones que fan l’intercanvi i les dues reben un email amb la descripció de la transacció.>>>>> FER UN COBRAMENT PENDENT (“jo et cobro a tu, però tu no estàs davant”) – opció ideal per cobrar tasques que s’han realitzat en projectes però no hi ha la coordinamitzadora al davant)

· Un cop t’has identificat i has entrat al teu compte, has de prémer el botó “pagament pendent”, introduir les dades que et demana i cal omplir la data d’expiració (cal posar una data futura, perquè si arriba aquella data i qui l’ha d’aprovar encara no ho ha fet, la transacció queda cancel·lada).

· La persona que ha de pagar és la que ha d’aprovar la transacció però també es van aprovant des de l’OCL (sempre i quan es vegin operacions que no generin dubtes).

· Quan s’aprova la transacció, automàticament s’actualitzen els saldos de les dues persones que fan l’intercanvi i les dues reben un email amb la descripció de la transacció.


>>> DES DE LA APP:


· 
Un cop t’has identificat i has entrat al teu compte, són les mateixes opcions de la web però amb els botons: “Pagar”, “Cobrar” i “Cobrar pendent” (i has d’escollir ENVIAR SOL·LICITUD (per cobrar jo), escollir A L’USUARI/A O PROJECTE (pàgina de cerca), també es pot fer una petició al Fons Cooperatiu (suposant que prèviament hagis fet aportacions al Fons Cooperatiu).


>>>>> AMB LA TARGETA D’INTERCANVIS: (aquest sistema va quedant en desús però també és el sistema més resilient, doncs si ens trobem que no funciona Internet o no tenim connexió, també podem seguir intercanviant).


PRIMER PAS:

· Quan un soci fa un intercanvi, cada soci anota amb bolígraf, en la seva Tarjeta d'Intercanvis (TI), la data, el concepte, el codi del que paga, el codi del que cobra, en un entren turutes i en l'altre surten. Jo firmo la teva TI i tu firmes la meva TI.

· Els dos socis han de poder mostrar a l’altre (especialment en establiments professionals) el seu document d’identitat que figura en la TI, ja que és personal.


SEGON PAS:

· Aquí no s'acaba la transacció perquè cal fer un segon pas, que és fer pública la transacció a l'ECOSISTEMA: en un segon moment, el més aviat possible. Per això, cal que envíis una fotografia de la teva targeta d’Intercanvis o bé, en un document “full de càlcul”, cal que copiis tota la informació de les transaccions que no estan pujades a turuta.cat, una transacció en cada línia. Cal enviar-ho a l’OCL (correu: intercanvis.turutes@gmail.com)


COM ACONSEGUIR UNA TARGETA D’INTERCANVIS:

· Cal demanar-la a l’OCL o bé imprimir-la directament des del teu compte de turuta.cat (cal identificar-te, i on diu Documents i tasques, hi trobaràs una opció d’ imprimir una Targeta d’Intercanvis.


VES A PREGUNTES FREQÜENTS