PROJECTE D'INTERCANVI AMB ALTRES SISTEMES D'INTERCANVI LOCAL (no especulatius) - SIL:
Model d’intercanvi (en fase de proves, que ja s'ha començat a experimentar):
Un SIL signa un acord de cooperació amb un altre SIL amb el qual s'acorda un protocol d'intercanvi:
1 - els dos SIL acorden un límit d'endeutament superior i inferior durant un període concret (per exemple: ens podem endeutar fins a +500 o -500 durant l'any 2016).
2 - els ents coordinadors dels dos SIL redacten un document amb aquest acord i la metodologia per portar-ho a terme.
3 - cada SIL gestiona els seus intercanvis i els comptabilitza, de manera que el que surt d'un compte entra en un altre, amb la mateixa quantitat d'unitats d'intercanvi (ui).
4 - en cada SIL cal crear un compte amb el nom de l'altre SIL (ex: SIL2).
5 - Cas pràctic: un membre del nostre SILtt (ex: Soci284tt) "compra" un "producte" a un membre (ex: Soci32eco) d'un altre SIL (SILeco) per la quantitat de 150 unitats d'intercanvi.
- en la nostra comptabilitat de SILtt, hi figurarà que: en el dia d'avui el Soci284tt paga a SILeco la quantitat de 150tt per la compra del "producte" al Soci32eco. El saldo del compte nostre de SILeco augmentarà amb 150tt.
- en la comptabilitat de SILeco hi haurà de figurar el contrari, o sigui: en el dia d'avui el Soci32eco cobra de SILtt la quantitat de 150eco per la venda del "producte" al Soci284tt. El saldo del compte de SILeco disminuïrà amb 150eco.
Si la balança comercial d’un SIL es mou fora dels límits establerts, la resta de SIL's hauran de deixar temporalment d’oferir productes i serveis en moneda social (en el cas que es superi el límit negatiu) o deixar temporalment d’adquirir productes i serveis (en el cas que es superi el límit positiu) a aquest SIL, fins que la balança d’aquest SIL torni a ser dins els límits establerts.